De Codeclub Apeldoorn maakt gebruik van speelse op de leeftijdsgroep afgestemde open source software, genaamd Scratch, ontwikkeld door Code Club World. Tijdens de codeerlessen worden de leerlingen begeleid door begeleiders vanuit de Codeclub. Voorafgaand aan de codeerlessen krijgen de begeleiders een korte training. Het lesmateriaal is niet moeilijk. Belangrijk is dat de begeleiders voorafgaand aan de codeerlessen minimaal Scratch 1 zelf hebben doorlopen.

Begeleider worden?

Begeleiders melden zich aan om minimaal drie groepen vijf codeerlessen te geven. De Codeclub is om die reden gedurende het project (deze twee schooljaren) op zoek naar begeleiders voor de codeerlessen. De gemeente Apeldoorn heeft  ongeveer 70 basisscholen waarvan de leerlingen (groep 6 en 7) begeleid worden bij het leren coderen (programmeren). Dat zijn in totaal ongeveer 4.000 leerlingen. Als de lessen zijn afgerond krijgen ze een certificaat. De ervaring tot nu toe is dat de leerlingen zeer gemotiveerd zijn en dat ze het coderen allemaal onder de knie krijgen! 

Aanmelden als begeleider

Heeft u interesse om de kinderen te begeleiden tijdens de codeerlessen? Dit betreft een vrijwilligersfunctie. Mail dan naar de secretaris of vul het onderstaande formulier in. Wij nemen dan contact met u op voor een kennismaking. Alvast hartelijk dank voor uw belangstelling.

    Ervaring met het begeleiden van kinderen